onsdag den 20. juli 2011

Familien Thomasen i Toscana juli 2011

(klik for forstørrelse af billede)



Den herlige udsigt fra vort sovekammervindue.





La Traviata i Verona

I anledning af min runde fødselsdag i år er hele familien i samlet flok draget til Asciano i Toscana i Italien. Med start den 8. juli og forventet hjemkomst den 25. juli. Lene, Klavs, Oskar, Carl Emil og Vilfred – Henriette, Tor, Aske og Håkon samt Susanne og Regin og mormor og bedstefar.
Turen herned i tre biler inkluderede en overnatning hos Mie og Werner og Lidia og Karsten i Bülach/Embrach ved Zürich.
Vi havde en herlig aften med grillstegte prima-prima bøffer hos Lidia og Karsten og lækert morgenbord hos Mie og Werner.
Turen gennem Sct. Gotthart og Tessin bød på en del kø – det var jo udrejsedag for de ferierende schweizere – men ellers gik det fint – indtil vi nåede Siena, hvor vi begyndte at høre en mærkelig lyd fra Hondaen og Toyotaens aircondition holdt op med at virke. Og der var varmt! Ca. 34 grader.
Næste dag fik vi gas på Toyotaen, og så var den i orden, men Hondaen fik vi efter mange problemer og megen bøwl og sprogforbistring ikke før næste lørdag! Der er ikke mange italienere, der kan engelsk.

Casa al Sole og Casa al Machetti
Til gengæld kunne vi næsten ikke få armene ned, da vi blev præsenteret for vort hjem de næste 14 dage!
Rigtig hyggelig typisk Toscana bondehus med flere boliger – men nyrenoveret med nænsom hånd helt fra grunden. Barbara, som er én af ejerne og kontaktperson, fortalte, at huset er et gammelt bondehus og var en ruin. De fik lov at genopbygge på betingelse af, at det skulle være så nær en kopi af det oprindelige som muligt – men naturligvis med moderne bekvemmeligheder. Det fungerer perfekt – med to dejlige terrasser, som vi benytter hver aften til midnat – eller langt over!
Og så med udsigt hele vejen rundt – 360 graders skønne toscanske bakker eller bjerge om man vil! Fantastisk udsigt.
Og alle bilerne har nu samme farve – en smuk, toscansk pastelgul støv, så fin, at den hænger i store skyer hver gang vi kører en tur. Vi ligger helt ude på landet – med stejle bakker og 6 km grusvej til byen.

34 grader eller mere …
Fantastisk vejr også – med sol det meste af tiden. Den første uge var meget varm – med 34 grader og mere – og skyfri himmel. Nu er der kommet flere skyer, og temperaturen er behagelig.
En toppopulær installation er svømmepølen. Her kan man ligge og flyde – med udsigt over hele omegnen! Viller er helt tosset med at baske rundt med svømmevinger, og Carl Emil, Oskar og Håkon tér sig som fisk i vandet. Heeeerligt!

Asciano, Siena, Montalcino og Pisa
Vi drøner jo rundt i hele landsdelen og ser alverdens herligheder. Mindst halvdelen af verdens syv vidundere må findes her.
Asciano, vor lille landsby, er hyggelig. Slentre en tur op ad gågaden, sætte sig på vineriet og få sig et glas vino bianco for 1 € - og videre op til ismutter, som har mindst 12 forskellige slags til billige penge.
Vi har spist et par gange i gårdhaven på La Mencia – og den dag hvor den gamle gav fødselsdagsmiddag smagte vi en enkelt flaske af den verdensberømte Brunello di Montalcino rødvin!
Vi har delt os lidt op efter interesser, så nogle er i dag i Pisa (130 km) for at rette lidt op på tårnet, mens vi er nogle, har valgt en slapper.
Vi har været i Siena (38 km), Pienza og i borge og slotte. I går var vi fem på vinsmagningstur med Susanne som ædruelig chauffør! Det var i Montalciano og Montepolciano. Fantastisk dag – med mere Brunello – og besøg på en vingård, Fattoria del Barbi, som har været i familieeje siden 1300-tallet.
Nogle skal nok også en tur til Firenze (70 km), og i morgen aften skal vi til byfest i Asciano.

L A T R A V I A T A I V E R O N A !
Den helt store oplevelse – for de få – var turen til Verona (320 km). Familien havde opfyldt et stort fødselsdagsønske hos den gamle og havde spenderet billetter til Arenaen i Verona. Lene, Henriette, Karen og jeg blev de udvalgte, der tog den lange tur til Verona – med overnatning.
Fantastisk oplevelse, som ikke går i glemmebogen nogensinde! Verona nåede vi også at ”opdage” – og havde en lang spadseretur rundt i den gamle charmerende bydel.

Desværre er der ikke internet her på stedet – dårligt nok mobilforbindelse, så derfor er det ikke blevet til så megen kommunikation, så dem der opdager denne epistel først, må gerne lige rundsende en besked til andre.

Med venlig hilsen Carsten

3 kommentarer:

helene sagde ...

Det lyder rigtig rart og ser da helt fantastisk ud - man bliver da noget midsundelig - for vores daglig udflugts mål går til lossepladsen i Hobro - det er der ikke meget opera i det - ganske skrækkelig hvad kun to mennesker tror de har brug for.Nå det får nok en ende, med det smiden ud. Men skal vi virkelig også køre de gamle møbler væk???? Der er ingen lyd fra nogen....
Kh Helene

Berit sagde ...

Det ser helt fantastisk ud Carsten. Vi savner bare helt vildt det gode sommervejr, som lader vente noget på sig herhjemme. Vi regner dog med at solen skinner på vores lille fødselsdagsprinsesse i morgen (og fremover). Hils hele familien. Vi glæder os til at se jer til september, hvor Torben og jeg desværre må forlade selskabet, for at komme til bryllup). Mange kærlige hilsner fra Berit og co.

Bente og Ivan sagde ...

Ja det ser jo helt fantastisk ud og lyder som om I alle har nydt det.
Måske vi skal låne adressen til næste år!!!
Eller en anden gang.
Vi har nydt denne uges gode vejr og håber det fortsætter lidt endnu.
Kærlige sommerhilsner til alle.
Bente og Ivan